DIEZ SIGLOS

Sauvignon Blanc

Denne økologiske Sauvignon Blanc er lavet på druer, som gror 750 meter over havets overflade, hvor den store forskel på dags- og nattetemperaturer giver druerne den ideelle sundhed og modenhed. Vinen har duftnoter af jordbær, græs og eksotiske frugter. Den smager frisk og føles rund i munden. Vinen er ideel til frisk fisk og skaldyr.

Cien x Cien Verdejo

Verdejo-druerne som er brugt til denne vin er præget af stor forskel mellem dag- og nattetemperatur samt et klima med lange og kolde vintre. Efter plukning opbevares vinen på tank i 4-5 måneder for at intensivere fylden i munden. Den lette og lyse vin dufter af frisk græs og fennikel og har en behagelig og bred smagspalet. Vinen er ideel til fisk, skaldyr og lyst kød, samt ris- og pastaretter.

Verdejo Ecologico

Denne veganske og økologiske Verdejo er lavet på markerne omkring Diez Siglos vingård. Vinen fermenteres i tre måneder og hviler derefter kortvarigt i flasken for at skabe en unik vin. Den lyse hvidvin dufter af frisk græs, fennikel samt anis og har en skøn volumen med noter af citrus. Vinen er ideel til fisk, skaldyr og lyst kød, samt ris- og pastaretter.

Canto Real

Rueda områdets store temperaturudsving og lange vintre, giver denne Canto Real en helt særlig fylde og modenhed. Den lyse hvidvin dufter af friske tropiske frugter med en smule anis. Den føles blød og vedvarende i munden og smager frisk med et hint af citrus til slut. Brug den til appetizers eller sammen med frisk fisk og risretter.

Momento Diez

Kun helt særlige vinstokke, som i gennemsnit er 45 år gamle, udvælges til at lave denne unikke Verdejo. Druerne udblødes i 12 timer uden tryk og fermenteres ved forskellige temperatur for at opnå en særlig kompleks aroma. Vinen laves til dels på ståltanke og franske egetræsfade, hvor den ligger i 7 måneder. Den friske og gyldne hvidvin har en kraftig og kompleks duft med noter af fersken, rosmarin og fennikel. Den overrasker i munden, hvor den har en lang og intensiv smag. Nyd den til frisk grillet fisk, hvidt kød og grøntsagsretter.

Cien x Cien Crianza

Druerne brugt til denne Crianza stammer fra lerholdige vinmarker, der har en gennemsnitsalder på over 30 år, hvilket giver vinen både fylde og struktur. Efter fermenteringen ligger den på nye franske egetræsfade i 13 måneder inden den stabiliseres og videreudvikler sig i flasken. Den kirsebærrøde vin både dufter og smager af mørke frugter, krydderier og mineraler. En behagelig og alsidig rødvin med lang eftersmag, som kan bruges til tungere retter.

Aniago Roble Ribera

Denne Aniago Joven Roble er lavet på 100% tempranillo. Druerne håndplukkes og ligger efter fermenteringen på nye egetræsfade i 3 måneder. Den kirsebærrøde vin dufter af røde frugter med noter af vanilje og grøn peber. En elegant, intens og fløjsblød vin, som har smagsnoter af røde frugter og eg. Det er en alsidig rødvin, som kan bruges til tungere retter..

Om vingården

Diez Siglos er et relativt ungt vinhus, grundlagt i 2009 af en gruppe vinentusiaster, der ønskede at bevare arven fra Verdejo-druen, som har været dyrket i Spanien i århundreder. Projektet omfatter 65 vinavlere, der med stor kærlighed og omhu dyrker druer af høj kvalitet. De samarbejder med eksperter og bruger moderne teknologi for at producere kvalitetsvine, der allerede har opnået stor anerkendelse både nationalt og internationalt.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk